[et_pb_section bb_built=”1″ fullwidth=”on” specialty=”off” _builder_version=”3.0.92″ background_color=”#000000″][et_pb_fullwidth_header admin_label=”BAŞLIK” _builder_version=”3.0.92″ title=”2. SICAK DALDIRMA GALVANİZ KONFERANSI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ” text_orientation=”center” header_fullscreen=”off” header_scroll_down=”off” image_orientation=”center” background_layout=”dark” content_orientation=”center” custom_button_one=”off” button_one_icon_placement=”right” custom_button_two=”off” button_two_icon_placement=”right” /][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.92″ background_layout=”light”]

Türkiye’deki sıcak daldırma galvaniz sektörünü tek çatı altına toplayan Genel Galvanizciler Derneği (GALDER), organize ettiği ‘Sıcak Daldırma Galvaniz Konferansı’yla tüm sektörü ikinci kez bir araya getirdi.  20 ve 21 Nisan 2016 günlerinde İstanbul’da gerçekleşen konferans tüm katılımcıların beğenisiyle karşılandı. 

20 ve 21 Nisan tarihlerinde Crown Plaza Asia İstanbul Oteli’nde gerçekleşen 2’nci Sıcak Daldırma Galvaniz Konferansı galvanizcileri ve dünyanın dört bir yanından gelen galvaniz sektörü firmalarını buluşturdu. Konferans içeriğiyle olduğu kadar geniş sergi alanıyla göz doldurdu. Katılımcılar kahve molalarında sektör firmalarıyla bir araya gelerek iş ilişkisi geliştirme fırsatı buldular.

Yönetim Kurulu Üyesi ve Konferans Organizasyon Komitesi Başkanı Bünyamin Halaç’ın açtığı program Genel Galvanizciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Yıldırım’ın açılış konuşmasıyla devam etti. 2’nci Sıcak Daldırma Galvaniz Konferansı’yla sektörün bir araya gelmesinden mutlu olduklarını söyledi. Dernek olarak yaptıkları çalışmalarla sektörü güçlendirmeye devam edecekleri dile getirdi.

Yıldırım’ın konuşmasını Genel Galvanizciler Derneği Genel Sekreteri S. Burcu Akman izledi. Genel Sekreter Türkiye Sıcak Daldırma Galvaniz Sektörü ve GALDER’in sektörü geliştirmek ve yaygınlaştırmak adına yaptığı çalışmaları paylaştı. Sunumunda GALDER’in yayınlarına da değinen Akman, titiz bir çalışma sonucunda yayınlanan Sıcak Daldırmayla Galvanizleme El Kitabı’nın ilk kez bu konferansta sektör profesyonelleriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Kitabın sektör için eşsiz bir kaynak olduğunu vurgulayan Burcu Akman, kitabın www.galder.org.tr adresinden satın alabileceğini sözlerine ekledi. Akman sunumunun sonunda sözü Türk Yapısal Çelik Derneği Başkanı Yener Gür’eş’e bıraktı. Konuşmasında GALDER’le TUCSA’nın bir elmanın 2 yarısı olduğunu vurgulayan Gür’eş malzeme, imalat ve saha uygulamasında kalitenin en önemli ögelerinden birinin yüzey koruması olduğuna dikkat çekti.

Program Altın Sponsor ANI Metal’in oturumuyla devam etti. Işık Atay’ın açtığı oturumda ANI Metal’in Türkiye’de temsilciliği üstlendiği Westech firmasından Chris Mason “Galvaniz Fırını, Isıtma Teknolojileri, Verimlilik, Ocak Ömrü ve Çevresel Etmenler” konulu sunumunu paylaştı. Yine ANI Metal tarafından ülkemizde temsil edilen W.Pilling Reipe firması adına konuşma yapan “Marc Jochem” ise Galvaniz Ocağı, Sıvı Çinko Boşaltma, Ocak Kontrol ve Kalınlık Ölçümü Teknolojileri hakkında bilgi verdi.

Öğlen yemeğini takiben Dünya Gazetesi köşe yazarı Dr. Rüştü Bozkurt’un Sanayide 4.0 konulu konuşmasıyla programın 2’inci yarısı başladı. Bozkurt Endüstri 4.0 aşamasında doğru yönetişim yapabilmesi için bütün bileşen ve bağlamların dikkate alınması gerektiğine dikkat çekti ve sözlerine şunları da ekledi:

“Kurumsal sermayenin tahsisi, kalkınma sürecinin büyük bütününün önemli bir parçasıdır; bu karar değişkeni zihinlerimizde netleştirmeden sağlıklı bir gelecek inşa etmemiz zordur. Gündemdeki yeniliklerin kaynak yaratma performansı yüksektir. Kalkınma ve refah yaratmanın temel gücü sermaye birikimidir; sermayenin de kapsayıcı kurumlar aracılığıyla tahsis edilmesidir. Bu açıdan bakıldığında Endüstri 4.0 aşaması üç yenilik alanından etkilenecektir.”

Rüştü Bozkurt’un ardından EGGA (Avrupa Genel Galvanizciler Birliği)  Genel Müdürü Murray Cook “Genel Galvanizin Rekabetteki Üstünlüğü; EGGA’nın Bakış Açısı” konulu sunumunu paylaştı. Konuşmasında EGGA’ya ve faaliyetlerine de yer veren Cook, GALDER’in de Avrupa Galvanizcileri’yle aynı çatı altında olmasından onur duyduklarını ifade etti.

İlk günün son oturumu olan Gümüş Sponsor FIB Belgium’un bölümünde Frederic Desille “Sıcak Daldırma Galvaniz Pazarı için Ürün ve Çözümler” hakkında bilgi verdi.

Galvanize Bakış Paneli Güne Damgasını Vurdu

İlk gün programının sonunda yer alan Galvanize Bakış Paneli tüm katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılandı. Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panele GALDER Başkan Yardımcısı Alim Kınoğlu, Prof. Harun Batırbaygil Ph.D., Seza Mühendislik kurucusu ve Genel Müdürü Sezai Güvensoy, ÇEBDİK Başkanı Selçuk Özdil ve Tuncer Çakmaklı Mimarlık’tan Yük. Müh. Mimar Tuncer Çakmaklı katıldılar. Galvaniz sektörünün tasarımcı, imalatçı, uygulayıcı ve yatırımcı gözüyle değerlendirildiği, galvanizcilere ve GALDER’e önerilerin paylaşıldığı panel izleyenlerden tam not aldı.

Panel sonrasında akşam yemeği için bir araya gelen katılımcılar Altın Sponsor ANI Metal Sponsorluğunda Develi Viamarin’de sektör için dostluğun pekiştiği keyifli bir gece geçirerek günü noktaladılar.

2’nci Gün Vodafone Arenayla Başladı

Programın ikinci günü İz İnşaat’tan Dr. Selçuk İz’in Vodafone Arena sunumuyla başladı. Beşiktaş’ın 1 hafta önce açılışı yapılan yeni stadyumu tüm katılımcılar tarafından yoğun ilgiyle izlendi.

Sonrasında GALDER Tanıtım Komitesi Başkanı Bünyamin Halaç, “SDG’de Pazarlama İletişimi; Sürdürülebilir Gelişimde SDG’nin Çevresel ve Ekonomik Avantajları” konulu sunumunu paylaştı. Derneğin sektörü tanıtmak için yürüttüğü çalışmalara da değinen Halaç, bu anlamda son 3 yıldır aktif bir strateji izlediklerini ve bununda olumlu dönüşlerini aldıklarını dile getirdi. Bünyamin Halaç’ın SDG’nin çevresel ve ekonomik avantajlarını vurguladığı konuşmasında örnek projeler ve özellikle sadece boya yerine galvaniz kaplama kullanılarak 2 milyon Euro tasarrufun sağlandığı Marsilya Veledrom Stadyumu dikkat çekti.

Günün 3’üncü oturumu olan Gümüş Sponsor Zinco TURK’ün bölümünde Mark Bicknell “Galvaniz Potası Değişimi; Mobil Ocak Kullanımının Avantajları”nı anlattı. Değişim süreçlerini detaylarıyla paylaştı.

Bicknell’in ardından sahneye davet edilen Mitaş Galvaniz Kalite Kontrol ve Güvence Yöneticisi İrem D. Rençber Sıcak Daldırma Galvanizde Yüzey Sorunları ve Önleme Yöntemlerini paylaştı. Rençber galvanizcilerin üretim sırasında yaşadıkları sorunları ve çözüm önerileri örnekler üzerinden açıkladı.

2’inci günün ilk yarısı yine bir Gümüş Sponsor olan Gimeco Impianti’nin oturumuyla noktalandı. Fabio Maffoni sunumuyla “Sıcak Daldırma Galvanizin Geleceğinde Teknoloji ve İnovasyon” konusu paylaştı. Ardından öğlen yemeği arası verildi.

Günün ikinci yarısı Korozyon doktoru.org’un yazarı Tolga Dıraz’ın “Dubleks Sistemler ve SDG” konulu sunumuyla başladı. Dıraz galvaniz kaplama üzerine boya uygulama yöntemleri ve dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çekti.

Dıraz’ı IZA (Uluslararası Çinko Birliği) Teknoloji ve Pazar Geliştirme Direktörü Frank Goodwin’in konuşması takip etti. Tüm galvanizcilerin merakla beklediği sunumunda Goodwin, “Yüksek Mukavemetli Çelik Ürünlerin Gelişimine Bakış ve Uzun Ürünlere Etkisi”ni paylaştı.

Konferansın son oturumunda “Galvaniz Teknolojilerinde Yenilikler” tanıtıldı. Hasan Ördekçi (Ingenia Gmbh) “Galvanize Uygun Tasarımdan Aldığımız İlhamla İdeal Tesisi Tasarımı” başlıklı sunumuyla galvaniz tesislerinin tasarımına dikkat çekti. Oturumun 2’nci konuşmacısı Dr. Arda Ülgen (Önder Mühendislik), sunumuyla “Galvaniz Ocaklarında Gaz Tasarrufu” hakkında bilgi verdi. Oturumun ve konferansın son konuşmacısı Christian Heckmann (Scheffer Krantechnik GmbH) ise “Sıcak Daldırma Galvaniz Tesisleri için Son Teknoloji Ürünleri” konulu sunumunu paylaştı.

Heckmann’ın ardından GALDER Başkanı Cihan Yıldırım kapanış konuşmasını yaptı. Tüm katılımcılara teşekkür eden Yıldırım, bu yıl 2’ncisini düzenledikleri ve artan bir ilgiyle takip edilen Sıcak Daldırma Galvaniz Konferansı’nı gelenekselleştireceklerini müjdeledi.  Cihan Yıldırım, konferansı geliştirmek adına katılımcıların önerilerini duymaktan mutluluk duyacaklarını dile getirirken organizasyonda emeği olan organizasyon komitesine ve tüm ekibe teşekkür etti.

 Sektörün Devleri Destekledi

Başkan Cihan Yıldırım, Başkan Yardımcısı Alim Kınoğlu ve Tanıtım Komisyonu Başkanı Bünyamin Halaç konferansı destekleyen firmalara kapanışta teşekkür plaketi sundular. Altın Sponsor ANI Metal’in plaketini aynı zamanda derneğin Kurucu Başkanı olan Alper Akçam aldı. Gümüş Sponsorlar FIB Belgium adına Frederic Desille, Gimeco Impianti adına Fabio Maffoni, Koruma Klor Alkali adına Sinan Uzun, Zinco TURK adına Mark Bicknel’e teşekkür plaketi sunuldu. Son olarak Bronz Sponsorlara da teşekkür eden GALDER Yönetimi, ACE Dış Tic. Org. Merkezi adına Hasan Korkmaz, Columbiana Boiler Company adına Michael Sherwin, Ingenia adına Hasan Ördekçi, Önder Mühendislik adına Arda Ülgen, Scheffer Krantechnik adına Christian Heckmann, Stt Eurasia Show (Artkim Fuarcılık) adına Can Özbek, W.Pilling Reipe adına Işık Atay, Win Eurasia (HF Messe Fuarcılık) adına Baran Özdek’e plaketlerini verdi.

Çocuklar da Unutulmadı


Konferansın 2 gün sonrasında kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını da dikkate alan GALDER, geleceğin büyükleri için özel olarak tasarlanan galvaniz temalı yapbozları katılımcılara dağıttı.  21 Nisan akşamı sona eren konferansla ilgili olarak GALDER Yönetim Kurulu ve Sıcak Daldırma Galvaniz Konferansı Komitesi Başkan Yardımcısı Nail Başöz şunları söyledi:

“Sektörümüz için fayda sağlayacağına inandığımız konferansı kısa zamanda, sektörümüze yakışır ve uluslararası konferansları aratmayacak bir şekilde gerçekleştirmiş olduğumuz için çok mutluyuz. Bugün bir kez daha görüyoruz ki Türkiye Sıcak Daldırma Galvaniz sektörünün gelişmesi, sektör aktörlerinin kaynaşması ve sektör içi birlik duygusunun güçlenmesi adına güzel bir etkinlik oldu. Destekleyen tüm firmalara ve katılımcılara teşekkür ederiz.”

KaydetKaydet

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]