[et_pb_section bb_built=”1″ fullwidth=”on” specialty=”off” _builder_version=”3.0.92″ background_color=”#000000″][et_pb_fullwidth_header admin_label=”BAŞLIK” _builder_version=”3.0.92″ title=”GALVANİZ SEKTÖRÜNÜN KALBİ İSTANBUL’DA ATTI” text_orientation=”center” header_fullscreen=”off” header_scroll_down=”off” image_orientation=”center” background_layout=”dark” content_orientation=”center” custom_button_one=”off” button_one_icon_placement=”right” custom_button_two=”off” button_two_icon_placement=”right” /][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.92″]

“Sıcak Daldırma Galvaniz Konferans”ı Sektörü Buluşturdu.

Türkiye’deki sıcak daldırma galvanizcileri tek çatı altına toplayan GALDER, ülkemizde ilk kez düzenlenen ‘Sıcak Daldırma Galvaniz Konferansı’na imza attı. 11 Nisan 2014 Cuma günü gerçekleşen konferans Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından konukları ağırladı. Galvaniz dünyası İstanbul’da toplandı.

Konferans Koerner KVK, Indufinish, Shanghai Bonan Technology, Ingenia, Hasco Thermic Westech ve Recyclean Biosystem sponsorluklarıyla, 11 Nisan Cuma günü Crown Plaza Asia, Istanbul Oteli’nde gerçekleşti. Türkiye’de ilk kez yapılan Sıcak Daldırma Galvaniz Konferansı yoğun ilgiyle karşılandı. Sıcak daldırma galvanizcileri, sektör tedarikçilerini, ilgili sektör profesyonellerini, mühendisleri ve akademisyenleri bir araya getirdi. GALDER Genel Galvanizciler Derneği Başkanı M. Cihan Yıldırım yaptığı açılış konuşmasında, eğitim amaçlı bir seminer düşünürken toplantının bu kadar kapsamlı bir konferansa dönüşmesinin Türkiye’nin çok ilgi çekmesinden kaynaklandığını dile getirdi. Buna bağlı olarak gelecek dönemlerde Intergalva toplantısına ve EGGA’nın uluslararası sektör kongrelerine ev sahipliği yapabileceklerinin sinyalini verdi.

Sektörün bilinirliğin az olmasını yaygınlaşmasının önündeki en büyük engel olarak nitelendiren Cihan Yıldırım sözlerine şu şekilde devam etti:

“Tek tek firma bazında çaba göstererek ne bununla ne de diğer sektörel konularla baş etmek mümkün değil. Bu nedenle 2008 yılında Sıcak Daldırma Galvaniz (SDG) firmalarını tek çatı altında toplayan derneğimiz kuruldu. Şuan 37 üye firmamız var ve bunların 23’ü galvaniz firmasıdır.  GALDER olarak paylaşım platformu oluşturup, mesleki standartları geliştirmek için çalışıyoruz. Yurtiçinde ve uluslararası platformlarda sektörümüzü temsil ediyoruz. Galvaniz sektörü ile ilgili konularda kamuoyunu bilgilendiriyoruz.”

Dernek olarak sektörün bilinirliğinin artması, kullanımının yaygınlaşması, pazardaki payının büyümesi  için çalıştıklarını söyleyen Yıldırım bu hedefler doğrultusunda çeşitli projeleri hayata geçirerek, paydaşlara ulaşabilecekleri her kanalda, etkinlikte yer alarak sektörü tanıtmak ve geliştirmek çaba sarf ettiklerini belirtti. Cihan Yıldırım söylerine şunları da ekledi:

“Bu konferans da bunlardan biridir. Sektörümüzün tüm aktörlerini bir araya getiren organizasyonumuzda sıcak daldırma galvanizinize dair en son teknolojilerin, en güncel bilgilerin paylaşılacağı bir platform oluşturduk. Sektörümüzün gelişimine katkı sağlayacak bu organizasyonu gelenekselleştirmeyi planlıyoruz.”

Sektörün İlk Yazılı Kaynağı Yayına Hazırlanıyor

GALDER Başkanı konuşmasında bu yıl sektöre önemli bir yazılı kaynak kazandıracaklarının da müjdesini verdi. Sektörün en kapsamlı yayını, dünyaca ünlü “Handbook of Hot-dip Galvanization”ın (Sıcak Daldırma Galvanizin El Kitabı) çeviri aşamasında olduğunu ve yakın zamanda Türkçe olarak sektör profesyonelleriyle buluşacağını açıkladı.

Cihan Yıldırım’ın konuşmasının ardından GALDER ve Sıcak Daldırma Galvaniz Sektörü tanıtım filmi ilk kez izleyiciyle buluştu. Galvanizli yapı örneklerinin de yer aldığı film, sektörün insan yapımı çevreye katkısını gözler önüne sermesiyle de konuklardan beğeni topladı.

Moderatörlüğünü GALDER Genel Sekreteri S. Burcu Akman’ın üstlendiği konferansta, “KVK Asitleme Tankları ve Modern Galvaniz Tesisi Tasarımı” konulu sunumuyla ilk sırayı alan Fritz Nerat’ı (Koerner KVK), “Dünya Liderlerinin Galvaniz Tesis Ekipmanları, Tercih Etme Nedenleri” prezantasyonuyla Angela Curtis (Hasco Thermic) izledi.

50 Milyar Dolar Kayıp

“Türkiye’de Genel Galvanizin Korozyon İle Mücadelesi” konulu konuşmasıyla dikkatleri çeken Prof. Dr. Ali Fuat Çakır korozyonun sermaye, malzeme, enerji, emek ve bilgi israfına neden olduğunun altını çizdi. Bugün Türkiye’nin yıllık korozyon kaybının 50 Milyar dolar olduğunu kaydeden Çakır, korozyonu tamamen ortadan kaldırmanın mümkün olmadığını ancak çözüm olarak galvanizlemeyi önerdiklerini ifade etti.

“Büyük Tasarruf; Bilinen En İyi Yüzey Hazırlama” sunumuyla ilgili toplayan Deian Tachev (Recyclean Biosystem & Chimtech) ve Michael Patterson’ın (Westech) “Yüksek Hız Alevli Sıcak Daldırma Galvaniz Fırınları ve Uzaktan Erişimle Kontrolü” başlıklı prezantasyonun ardından öğlen yemeği için ara verildi. Sektör profesyonelleri keyifli öğlen yemeğinde dostluklarını pekiştirirken, yeni ilişkiler de geliştirme fırsatı buldular.

Konuk Konuşmacı Martin Gagné

Konferansın 2’nci yarısı Gökhan Yenipazar’ın (İzgören Academy) “Dilin Kemiği Yok Ama Ellerimizin Var” isimli beden dili ve eller sunumuyla başladı. Yenipazar, katılımcılarla iş hayatında ve günlük yaşamda beden dili ile ilgi ipuçlarını paylaştı. Alexander Ahrer’in (Ingenia) “Ingenia – Galvanizleme Teknolojisi” sunumunu takiben konferansın konuk konuşmacısı IZA (Uluslararası Çinko Birliği) Teknoloji ve Pazar Geliştirme Komitesi’nden Martin Gagné sözü aldı.Çelik ve çinko endüstrilerinde 25 yılı aşkın tecrübeye sahip Kanadalı mühendis, sunumunda; Proses Teknolojisinde Yenilikler’in yarı sıra ‘Galvanizlemede yeni uygulamalar ve vaka çalışmaları’, ‘Galvanizli çeliğin performansı: Korozyonu tahmin etme araçları’ gibi konuları ele alarak hem galvanizcileri hem de galvaniz kullanıcılarını sektörün güncel konuları hakkında bilgilendirdi. Gagné dünyada çinko geri dönüşü hakkında da ilgili çekici bilgiler de paylaştı.

Galvanizcilerin Merak Konusu: CE Belgesi

Martin Gagné’nin ardından konuşmasını yapan TUCSA Başkan Yardımcısı Yener Gür’eş, son günlerde sektörün en merak edilen konusu “Galvaniz mi, Galvanizli Ürün mü CE İşareti ve Teknik Onay Belgesi Almalı?” ya açıklık getirdi. Gür’eş CE Belgesi ve Galvanizcinin bu konudaki yükümlülükleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Program Wim Brandsema’nın (Indufinish) “Fluxcleaning 2.0 ve Vaka Çalışmaları” sunumu ve Steling’in (Shanghai Bonan Technology) “Galvanizlemede Geleceğin Trendi Çin; Çevre Dostu Galvaniz Tesisi” prezantasyonuyla devam etti.

GALDER Başkanı M. Cihan Yıldırım’ın kapanış ve teşekkür konuşmasıyla sona eren konferansın konuşmacılarına ve sponsorlarına Kütahya’da özel olarak hazırlanan el yapımı porselen tabaklar hediye edildi. Teşekkür hediyelerinin takdiminde Cihan Yıldırım’a GALDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alim Kınoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Bünyamin Halaç ve Serdar Kazancı da eşlik ettiler.

Konferansın yanı sıra sergi alanlarıyla da firmaların kendilerini katılımcılara yakından tanıtmasına fırsat sunan organizasyon, zengin bir platform sundu.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]