[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_countdown_timer admin_label=”Geri Sayim Kronometresi” _builder_version=”3.16.1″ title=”Bildiri özeti gönderimi için kalan süre” date_time=”2018-11-05″ background_color=”#0dbad8″ header_level=”h6″ header_font_size=”16″ /][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text]

International Symposium on Corrosion and Surface Protection for Steel 2019 (Uluslarası Çelik için Korozyon ve Yüzey Koruması 2019 Sempozyumu) 22 – 24 Mayıs 2019 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

NACE International Today tarafından 2016 yılında yayımlanan “Korozyon Teknolojisinin Koruma, Uygulama ve Ekonomisine İlişkin Uluslararası Önlemler (International Measures of Prevention, Application and Economics of Corrosion Technology – IMPACT) belgesine göre, küresel olarak doğrudan korozyon kayıplarının yıllık 2,5 trilyon ABD Doları olduğu tahmin edilmektedir. Bu, doğrudan korozyon maliyeti yıllık gayri safi hasılanın yaklaşık % 3,4’üne eşittir. Bunun en büyük kısmı çelik korozyonundan kaynaklanmaktadır. Bunun sonucunda, TUCSA tek yıllarda Türkiye’de ECCS ile koordineli olarak sempozyum yapmaya karar vermiştir.

Sempozyum; dünyada çelik ve diğer ilgili malzemelerin korozyondan korunması ile birlikte, korozyon biliminin ve mühendisliğinin her veçhesini kapsamaktadır. Sempozyumun ana konuları; korozyondan korunma, korozyon izleme, korozyona dayanıklı malzemeler, yüzey hazırlık işlemleri ve kaplaması, denetin ve hasarsız testler, elektromekanik yöntemler, analitik teknikler ve misroskopla tetkik, korozyon geciktiriciler gibi hususları kapsamaktadır.

Sempozyum; mevcut profesyonel kurgu ve atmosfer içinde, bilim insanları, akademisyenler, öğrenciler ile araştırma enstitülerinin ve sanayinin temsilcileri arasında çok etkili bir iletişim ağı oluşturma fırsatı sağlayacaktır. Bilimsel program; korozyon ve yüzey koruma konusunda dünyaca ünlü uzmanlar tarafından ortak oturumlarda sunulacak özel konuşmaları da kapsamaktadır. Ortak ve paralel oturumlar, dünyanın her tarafından korozyon ve yüzey koruma konusundaki uzmanlara buluşma ve araştırmalarını sunma imkanı sağlamaktadır.

Sempozyum Konuları

Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) tarafından Avrupa Yapısal Çelik Birliği (ECCS) ile koordineli olarak düzenlenen sempozyum aşağıda verilen konulardaki yenilik ve gelişmeleri kapsayacaktır.

  1. Korozyonun Getirdiği Maliyet
  2. Korozyon Yönetimi
  3. Korozyonu Önleme ve Kontrol Stratejileri
  4. Teknolojideki Dönüşümler ve Değerlendirmeler
  5. Korozyonun Esasları
  6. Korozyon Modellemesi
  7. Korozyon Önleyiciler
  8. Hızlandırılmış ve Açık Hava Deneyleri
  9. Korozyon İzleme ve Değerlendirmesi
  10. Yalıtım Altındaki Korozyon (CUI)
  11. Korozyon Algılayıcıları
  12. Hasar Araştırma Teknikleri
  13. Yüzey Hazırlığı ve Ön İşlemler
  14. Boya ve kaplamalar
  15. Galvanizleme Teknikleri
  16. Yangından Koruyucu Kaplamalar
  17. Korozyona Dayanıklı Malzemeler
  18. Tesisler ve Altyapılar için Malzemeler
  19. Tesisler ve Altyapılar için Koruyucu İşlemler
  20. Süreç Güvenliği ve Risk Analizi / Yönetimi
  21. Şartnameler ve Standartlar
  22. Uygulama Örnekleri

Önemli Tarihler

5 Kasım 2018          Tebliğ özetleri için son tarih
11 Ocak 2019          Kabullerin tebliğ hazırlayanlara bildirimi
1 Mart 2019             Nihai tebliğlerin teslimi
5 Nisan 2019           Kabullerin bildirileceği son tarih
22  – 24 Mayıs 2019   Sempozyum (3 Gün)

Ayrıntılı bilgi ve bildiri özeti gönderimi için: www.casp2019.org

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]