TG Expo Uluslararası Fuarcılık ve Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED); ilk kez düzenleyecekleri “Solar İstanbul 2020 – Güneş Enerjisi, Enerji Depolama, Elektrikli Ulaşım ve Dijitalleşme Fuarı ve Konferansı”nı basın toplantısıyla tanıttılar. Etkinlik 11 – 13 Mart 2020 tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

TG Expo Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Akyıldız ve GENSED Başkanı Halil Demirdağ ev sahipliğinde, basın toplantısına; GENSED Başkan Yardımcısı Tolga Özdemir, GÜNDER Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Gazioğlu ve Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği GÜYAD Yönetim Kurulu Üyesi Erinç Kısa da katıldı.

Gönül Akyıldız, Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanında son 10 yılda gerçekleştirdiği ciddi gelişmenin bu alandaki etkinliklerin de artırılması gerektiğine işaret ettiğini belirtti. Dünyanın farklı bölgelerinde 8 ayrı uluslararası enerji etkinliğinde imzası bulunan bir şirket olarak Türkiye’deki ilk enerji fuarlarını güneş enerjisi alanında düzenlemenin kendileri için ayrı bir önemi olduğunu kaydetti.

GENSED Başkanı Halil Demirdağ da sektörün sahip olduğu kapasitenin 2014 yılında sadece 40 MW iken bugün itibarıyla 5.600 MW’ı aştığını dile getirerek bu büyümenin daha etkili bir şekilde gerçekleşmesi için tüm sektörü bir araya getirmek istediklerini vurguladı. Türkiye’nin bugün kendi kaynaklarıyla kurduğu fabrikalarda çok yüksek yerlilik oranına sahip güneş panelleri üretebildiğine dikkat çeken Demirdağ sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkemizde eğitim almış ve yine ülkemizde deneyim kazanmış mühendislerimizin ve teknik kadrolarımızın kurduğu güneş enerjisi santralleri, bugün Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı coğrafyalarını da çevreci ve temiz enerjiyle aydınlatıyor. Yerel ve küresel ölçekte gelişmeleri gözeterek, GENSED olarak güneş enerjisi sektörünün çok daha hızlı bir şekilde gelişmesine ve büyümesine katkı yapmak amacıyla bu fuarı TG Expo ile birlikte düzenlemeye karar verdik.”

Halil Demirdağ ayrıca şunları da dile getirdi:

 “Güneş enerjisi gerçekten en ucuz ve tamamen yerli bir enerji kaynağı konumunda. Güneş enerjisi santrallerinin ömrünün 30 yıl olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda şu anda 5.600 MW’ı bulan kurulu güç ile 30 yılda ithal yakıtlara harcanabilecek 18 milyar doları ülkemizin kasasında tutmuş olacağız.”

GALDER’in de destekleyenler ve katılımcılar arasında yer aldığı Solar İstanbul 2020,  Güneş enerjisi, yenilenebilir enerji kaynaklarında güneşin yeri ve geleceği, enerji depolama, e-ulaşım ve dijitalleşme konularına odaklanacak. Güneş enerjisi alanında ulusal ve uluslararası arenadan yatırımcılar, üreticiler, yan sanayii temsilcileri, düzenleyici kuruluşlar, yerel yönetimler, enerji depolama şirketleri, enerjide dijitalleşme konularında çalışan şirket ve uzmanların yanı sıra tüm sektör derneklerini ve akademiyi de bir araya getirecek.

Ayrıntılı bilgi ve katılım için: www.tgexpo.com