Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı’nın Covid-19 (Coronavirüs) nedeniyle tüm ulusal ve uluslararası fuarların 1 Mayıs 2020 sonrası döneme ertelenmesine yönelik aldığı kararın ardından, 43. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’un organizatörü Hyve Group PLC fuarın 24 – 28 Ağustos 2020 tarihine ertelendiği duyuruldu. Firmadan yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

“Yapı Fuarı’na katılacak tüm katılımcılarımız, ziyaretçilerimiz, çalışanlarımız ve paydaşlarımızın sağlığı ve güvenliği her zaman birinci önceliğimiz olmuştur. Son dönemde küresel çapta yaşanan COVID-19 hastalığı ile ilgili gelişmeler, bu önceliğimizi tehdit eder boyuta ulaşmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığının 12 Mart 2020 tarihinde COVID-19 hastalığı nedeniyle tüm ulusal ve uluslararası fuarların 1 Mayıs 2020 sonrası döneme ertelenmesine yönelik aldığı kararın ardından, Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’un 24-28 Ağustos 2020’ye ertelenmesine karar verilmiştir.

Alınan bu kararın yarattığı değişikliklerden ötürü siz değerli katılımcılarımız, ziyaretçilerimiz ve paydaşlarımızdan özür diliyoruz. Sizleri her türlü gelişmeden haberdar edeceğimizden emin olabilirsiniz.

Sizlerle 24-28 Ağustos 2020 tarihleri arasında Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da buluşmayı dört gözle bekliyoruz.”