Aşağıda paylaşacağımız bilgiler sıcak daldırma galvanizli çelik ürünlerinin genel bakımı ve onarımı için rehber olacaktır.

• Galvanizli çelik ürününüzün pH seviyesinin 6’nın altında ve 12’nin üstünde olduğu ortamlara uzun süre maruz kalmasından kaçının. pH seviyesinin 6 – 12 aralığının dışında galvaniz kaplama normalden daha fazla korozyona uğrayabilir.

• Özellikle korozif ortamlarda galvanizli çelik ürününüzü pirinç ve bakır gibi farklı metallerle temastan sakının. Farklı metallerle beraber kullanılması gereken durumlarda farklı metaller ile galvanizli ürün arasında bir yalıtıcı olmasını sağlayın.

• Galvanizli ürününüzü sürekli olarak kumlamayla temizlemeyin ve mümkün olduğu yerlerde galvanizli ürünlerin birliktekumlanmayla temizlenmesinden kaçının. Galvanizin çeliği korozyona karşı koruma yollarından biri galvanizli çeliğin
atmosfer koşullarına maruz bırakılarak dış yüzeyinde patina adı verilen çözünmeyen çinko korozyon ürünlerinden ince bir
bariyer zarı oluşturulmasıdır. Kumlama bu koruyucu patinayı temizler. Bu nedenle galvanizlenen parçanın bu bariyeri tekrar oluşturması gerekir ki bu da daha fazla çinko tüketimine neden olur. Sürekli kumlama çinko tüketimini hızlandırır ve böylece galvanizli çelik ürününüzün ömrü azalabilir.

• Galvanizleme su bazlı emülfiser, 12 ya da daha düşük ph’a sahip veya organik solventlerden alkali bazlı temizleyiciler ile
temizlenebilir. Sonrasında bölgeyi temiz suyla yıkayıp, yumuşak bir bezle kurulayabilirsiniz. Ürününüzün temizlenmesiyle ilgili ayrıntılı bilgi için galvanizcinizle iletişime geçebilir ya da GALDER’e danışabilirsiniz.

• Sahil, ağır endüstriyel, vb. yüksek korozif düzeye sahip ortamlarda bulunan galvanizli ürünlerin özellikle korunaklı koşullar altında (örn: yağmura ve güneşe maruz kalmadan) düzenli olarak içme suyuyla yıkanması tavsiye edilir.

• Herhangi bir galvanizli ürünü nemli ve kötü havalandırma koşullarına sahip depolarda uzun süre tutmaktan kaçınınız.
Kuru ve iyi bir havalandırma sistemine depoları tercih ediniz.

• Galvanizli kaplamada fiziksel bir hasar olması halinde hasarlı bölge onarılmalıdır.

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir